Krimpen aan den IJssel, 6 september 2015

 

LIONSCLUB KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MET DERTIG GASTEN NAAR LIONSCONCERT IN DEN BOSCH

Krimpen aan den IJssel – Op zaterdag 5 september verzorgde de Lionsclub Krimpen aan den IJssel voor het zevende jaar in successie voor een aantal bejaarde inwoners van Krimpen aan den IJssel een gezellig en muzikaal ‘dagje uit’: een bezoek aan een speciaal Lions concert in ‘s Hertogenbosch.

De grote hal van het Brabantse Provinciehuis in Den Bosch was met zo’n zeshonderd bejaarde gasten en driehonderd begeleiders goed gevuld tijdens het jaarlijkse Lions concert van het orkest Philharmonie Zuid Nederland. Onder hen ook vierentwintig bejaarde inwoners van Krimpen aan den IJssel. Na een gezellige lunch in de brasserie van de golfbaan Crimpenerhout waren zij door negen leden leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel in een rolstoelbus en acht personenauto’s naar Den Bosch gebracht. Het Krimpense gezelschap, dat verder bestond uit enkele begeleidsters van De Zonnebloem, genoot van een prachtig klassiek concert. Onder leiding van dirigent Peter Biloen voerde het orkest werken uit van onder meer Dvorák, Tsjaikovski, Smetana en Saint-Saëns. Solist was de jonge cellist Jan Oppelaar, die al meerdere muziekprijzen heeft gewonnen.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-09-06%20op%20weg%20naar%20de%20auto%27s.jpg

De gasten van de Lionsclub op weg naar de auto’s

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-09-06%20Dirigent%20Peter%20Biloen%20leidt%20het%20orkest.jpg

Dirigent Peter Biloen leidt het orkest

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-09-06%20900%20gasten%20in%20de%20hal%20van%20het%20Provinciehuis.jpg

Negenhonderd gasten in de hal van het Provinciehuis

 

 30 augustus 2014

LIONSCLUB KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MET TWINTIG GASTEN NAAR LIONSCONCERT IN VUGHT

Krimpen aan den IJssel – Op zaterdag 30 augustus verzorgde de Lionsclub Krimpen aan den IJssel voor het zesde jaar in successie voor een aantal bejaarde inwoners van Krimpen aan den IJssel een gezellig en muzikaal ‘dagje uit’: een bezoek aan een speciaal Lions concert in Vught.

Na een onderbreking van enkele jaren neemt de Lionsclub Krimpen aan den IJssel al weer sinds 2009 jaarlijks deel aan een regionaal Lions initiatief. Ieder jaar vindt in Noord-Brabant een bijzonder concert plaats. Lionsclubs uit heel Zuid-Nederland begeleiden veelal bejaarde gasten uit hun eigen woonplaats naar en van dit concert, dat wordt verzorgd door de Philharmonie Zuid-Nederland, welk orkest is ontstaan uit een fusie tussen Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. De eenenveertigste editie van dit concert vond bij uitzondering plaats in de Martinihal in Vught, omdat de grote hal van het Provinciehuis in Den Bosch dit jaar vanwege verbouwing niet beschikbaar was. Met acht auto’s en één busje haalden tien leden van de club ’s morgens twintig bejaarde gasten en enkele begeleiders van De Zonnebloem op. De eerste stop was in de Brasserie Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek, waar het gezelschap genoot van een feestelijke lunch. Om half drie ’s middags hadden alle gasten een goede plaats gekregen in de grote sporthal in Vught, te midden van zo’n zevenhonderd vijftig andere bejaarde en soms ook gehandicapte gasten van andere lionsclubs, waaronder vooral clubs uit Brabant.

 

Feestelijk programma

De gasten kregen een feestelijk en gevarieerd programma voorgeschoteld, met werken van onder meer Chabrier, Dvorak en Bizet. De jonge harpiste Oxanna Thijssen soleerde in een harpconcert van Reinhold Glière. Het publiek genoot zichtbaar van het concert en meerdere Krimpense gasten gaven op de terugweg te kennen volgend jaar graag opnieuw van de partij te willen zijn. René van Walsum van de organiserende commissie binnen de Lionsclub Krimpen aan den IJssel stelde hen direct gerust: “We gaan hier als serviceclub zeker mee door!”.

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-08-30%20Lunch%20in%20de%20brasserie.jpg
 

Lunch in Brasserie Crimpenerhout

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-08-30%20Volle%20zaal%20in%20de%20Martinihal.jpg
 

Volle zaal in de Martinihal

 

  

31 augustus 2013

Veertigste editie Lionsconcert ’s-Hertogenbosch

Op zaterdag 31 augustus vergezelden leden van de club een aantal veelal bejaarde gasten en enkele begeleidsters naar een speciaal concert in Den Bosch.

De Lionsclub ’s-Hertogenbosch organiseerde dit jaar al weer voor de veertigste keer in successie een speciaal concert in de grote hal van het Provinciehuis van Noord-Brabant. Lionsclubs uit heel Zuid-Nederland rijden in privéauto’s veelal bejaarde gasten uit hun eigen woonplaats naar en van dat concert. Na een onderbreking van enkele jaren doet de Lionsclub Krimpen aan den IJssel sinds 2009 opnieuw jaarlijks mee aan dit evenement. Deze keer bestond het gezelschap uit zeventien dames, die daartoe waren uitgenodigd door De Zonnebloem, en verder uit twee begeleidsters en negen leden van de Lionsclub. Uiteraard gingen ook de noodzakelijke rolstoelen en rollators mee in de auto’s. Het uitstapje begon echter met een feestelijke lunch in de Brasserie Crimpenerhout, de vaste vergaderlocatie van de Lionsclub. Daar werd het gezelschap hartelijk toegesproken door Huug Luigies, sinds kort de nieuwe voorzitter van de serviceclub. Hij wenste alle aanwezigen een mooi concert toe en stelde een programma in het vooruitzicht met muziekstukken van uitsluitend Russische componisten. En het werd inderdaad een heerlijke muzikale middag, verzorgd door de Philharmonie Zuidnederland onder leiding van dirigent Dirk Brossé. Soliste was de jonge violiste Lisa Jacobs. Zij schitterde in de uitvoering van een sfeervol muziekstuk van Tsjaikovski. Rond half zeven brachten de Lions hun gasten weer veilig thuis.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-08-31%20Reisgezelschap%20Lionsconcert%20Den%20Bosch%202013.jpg
 

Gasten en begeleiders poseren voor de reis naar Den Bosch

 https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-08-31%20Concertzaal%20Provinciehuis%20Den%20Bosch%202013.jpg

‘Volle bak’ in de grote hal van het Provinciehuis

 

 

27 september 2012

KRIMPENSE BEJAARDEN BEZOEKEN CONCERT BRABANTS ORKEST

 

Lionsclub Krimpen aan den IJssel zorgt voor lunch en vervoer naar Den Bosch

Krimpen aan den IJssel –Leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel en een extra vrijwilliger traden op zondag 23 september op als chauffeurs van zes auto’s en een rolstoelbus om in totaal negentien bejaarde Krimpenaren en vier begeleidende vrijwilligers naar en van Den Bosch te brengen. Daar woonde het gezelschap in het Provinciehuis een prachtig concert bij, uitgevoerd door Het Brabants Orkest onder leiding van dirigent David Perry.

 

De Lionsclub Krimpen aan den IJssel had deze activiteit niet voor de eerste keer in zijn jaarprogramma van activiteiten voor de lokale samenleving opgenomen. Aart Brand, voorzitter van de zogenaamde We Serve-commissie van de serviceclub, legt uit: “Het was al weer de zestiende keer dat leden van onze club zich beschikbaar stelden om dit muzikale uitje voor een aantal plaats- en streekgenoten mogelijk te maken. Zo langzamerhand kun je dus wel van een traditie gaan spreken.”

 

Eerst een lunch, dan muziek

En zoals gebruikelijk bleef het niet bij het vervoer naar Den Bosch alleen. Nadat alle gasten om half twaalf waren opgehaald in het zorgcentrum Crimpenersteyn en op diverse andere adressen, genoot het gezelschap van een voortreffelijke lunch in Brasserie Crimpenerhout bij de gelijknamige golfbaan in Krimpen aan de Lek, de vaste vergaderlocatie van de Lionsclub. Na een aangename reis woonde de gasten en hun gastheren en begeleiders een twee uur durend concert bij, waarin werken van Verdi, Puccini, Rossini, Ponchielli en Bizet werden uitgevoerd. Soliste Estefania Perdomo liet het publiek in de volledig gevulde grote hal van het provinciehuis genieten van haar prachtige sopraanstem. Aart Brand: “Dit jaarlijkse concert wordt bezocht door bejaarden uit het hele land, van wie sommigen aan een rolstoel of zelfs aan een bed zijn gebonden. Lokale lionsclubs dragen op allerlei manieren zorg voor het vervoer naar en van het concert. Het Krimpense gezelschap had op ons verzoek deze keer prachtige plaatsen op de eerste twee rijen toebedeeld gekregen”. En hij besluit: “We zijn zeker van plan deze traditie volgend jaar voort te zetten. Met de financiën komt het wel goed. De benzine betalen we zelf en de overige kosten betalen we uit de opbrengst van onze jaarlijkse fund raising acties ”.

 

 

30 april 2012

 

Lionsclub Krimpen aan den IJssel organiseert bloesemtocht door Krimpenerwaard

Krimpen aan den IJssel – Een aantal leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel heeft op zaterdag 28 april voor twaalf bewoners van zorgcentrum Crimpenersteyn een rondrit verzorgd door de Krimpenerwaard. Het werd een zeer geslaagde bloesemtocht.

 

Met enige regelmaat organiseert de Lionsclub Krimpen aan den IJssel kleinschalige uitstapjes voor mensen in de regio die wel eens wat extra’s verdienen. Deze keer betrof het oudere bewoners van zorgcentrum Crimpenersteyn die moeilijk ter been zijn en daardoor minder vaak buiten komen.

De twaalf gasten werden eerst zeer vriendelijk ontvangen in Brasserie Crimpenerhout, de vaste vergaderlocatie van de Lionsclub. Daar stond een heerlijke lunch voor hen klaar. “Dit is weer eens een heel andere maaltijd dan we in ons eigen centrum gewend zijn. Wat worden we toch verwend!”, aldus een van de gasten.

Na de lunch ging de rit via Berkenwoude, het riviertje de Vlist en de plaatsen Haastrecht, Oudewater en Lopik via de Lekdijk terug naar Krimpen aan den IJssel. Prachtige bloesembomen alom, overal vogels en pasgeboren lammetjes. Een bijzonder moment was er toen de auto’s bij Oudewater in een optocht van een dertigtal historische trekkers terecht kwamen. Velen kenden nog wel iemand die zo’n tractor op stal had staan.

Aart Brand is voorzitter van de ‘We Serve’-commissie van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel. Hij kijkt tevreden op het evenement terug: “Wij proberen door het jaar heen met onze club diverse groeperingen in Krimpen een fijne dag te bezorgen. Als je ziet hoe onze gasten daar ook vandaag weer van hebben genoten, dan weet je weer waarom je lid van een serviceclub bent geworden”.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2012-04-28%20LC%20Bloesemtocht_1.JPG

De groepsfoto voor het begin van de bloesemtocht 

 

3-9-2011

Middagje uit met leden Lionsclub Krimpen aan den IJssel

DRUK BEZOCHT CONCERT BRABANTS ORKEST

Net terug uit Den Bosch blikt Aart Brand tevreden terug op de verschillende ‘zomeracties’ van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel. Hij is voorzitter van de ‘We Serve’-commissie van zijn club en hij was daarmee met zijn team verantwoordelijk voor het  organiseren van drie speciale activiteiten in anderhalve maand tijd. Zoals op 3 september een uitstapje naar Den Bosch. “Met in totaal zeven clubgenoten en enkele begeleiders hebben we achttien veelal bejaarde plaatsgenoten een fijne dag kunnen bezorgen”, zegt hij. “Eerst een zonnige lunch in restaurant De Loet in de Krimpenerwaard en daarna een mooie rit naar een bijzonder concert door Het Brabants Orkest in het provinciehuis van Noord-Brabant. Dat is ieder jaar weer een feest om mee te maken. Deze keer genoten maar liefst duizend gasten, bijeengebracht door in totaal veertien lionsclubs, in de grote hal van het provinciehuis van werken van de Russische componisten Tchaikovski, Borodin en Glazunov.”  Onder wie dus een kleine dertig inwoners van Krimpen aan den IJssel. De organisatie van dit uitstapje geschiedt ieder jaar in nauwe samenwerking met de plaatselijke afdeling van De Zonnebloem.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2011-09-03%20Lions%20concert%20Den%20Bosch%202011.jpg

Na de lunch in de auto’s, op weg naar het Lions concert in Den Bosch

 

  

6-9-2010

Middagje uit met leden Lionsclub Krimpen aan den IJssel

KRIMPENSE ROLSTOELRIJDSTERS NAAR UNIEK FILM-CONCERT IN DEN BOSCH

Krimpen aan den IJssel – Als je als bejaarde voor je vervoer afhankelijk bent van een rolstoel, heb zo nu en dan tóch een streepje voor. Dat ervoeren zes inwoonsters van Krimpen aan den IJssel afgelopen zaterdag, toen zij door zes leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel thuis werden opgehaald voor een bijzonder uitje. Eerst een zonnige lunch bij de Brasserie Crimpenerhout, de nieuwe vergaderlocatie van de lionsclub. En daarna een reis naar een wel heel bijzonder ‘film-concert’ van Het Brabants Orkest in het Provinciehuis in Den Bosch.

 

De lionsclub ’s-Hertogenboschorganiseert jaarlijks, met medewerking van Het Brabants Orkest en het Nederlandse Rode Kruis, een bijzonder concert in de grote hal van het Brabantse provinciehuis. Lionsclubs uit heel Nederland worden in de gelegenheid gesteld om bejaarde en vaak gehandicapte plaatsgenoten voor dat concert uit te nodigen. Die serviceclubs regelen dan stuk voor stuk het transport en de begeleiding van hun gasten. Vorig jaar werd het concert vanuit Krimpen aan den IJssel bijgewoond door maar liefst vijfendertig bejaarde plaatsgenoten en zeventien leden van de lionsclub. Maar de 2010-editie van het concert had vanwege programmatische redenen een volstrekt andere opzet, waardoor het concert in totaal maar door enkele honderden, uitsluitend ‘rolstoelende’, gasten kon worden bijgewoond.

 

Onder wie dus zes inwoonsters van Krimpen aan den IJssel. Door tussenkomst van de plaatselijke afdeling van De Zonnebloem hadden zij daarvoor al geruime tijd geleden een uitnodiging ontvangen. De zes dames werden door evenzoveel leden van de lionsclub Krimpen aan den IJssel thuis opgehaald. Zij ontmoetten elkaar op het terras van Brasserie Crimpenerhout, waar de lunch werd gebruikt. Om half twee vertrokken de zes auto’s naar Den Bosch. In het provinciehuis was deze keer een grote zaal ingericht als bioscoopzaal. Daar werd de ‘stomme’ film ‘City Lights’ vertoond. Een zeer komische en tegelijk ontroerende zwart-wit film uit 1931, met in de hoofdrol Charlie Chaplin. Maar echt ‘stom’ was deze film echter niet, want Het Brabants Orkest voerde de bijbehorende muziek deze middag live uit!

 

Vooral daardoor werd de filmvertoning voor alle aanwezigen een bijzondere ervaring. Charlie Chaplin vervulde niet alleen de hoofdrol in de film, hij voerde er ook de regie over en componeerde de bijbehorende muziek. Die muziek werd prachtig vertolkt, onder de bezielende en deskundige leiding van de dirigent Timothy Brock, die gespecialiseerd is in het muzikaal begeleiden van stomme films, waaronder diverse films van Charlie Chaplin. Leden van het orkest zorgden daarbij op de juiste momenten ook voor de nodige geluidseffecten, zoals het klinken van het fluitje dat de hoofdrolspeler had ingeslikt en het herhaaldelijk luiden van de bel bij een bokswedstrijd.

Alle gasten genoten zichtbaar van deze bijzondere uitvoering. Onder hen ook Laurens Franken, een van de zes chauffeurs en dit jaar de voorzitter van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel. “Een mooiere start van ons nieuwe verenigingsjaar kon ik me nauwelijks voorstellen” zegt hij. “Binnenkort gaan we met onze volgende activiteit aan de slag: al weer de derde editie van onze succesvolle wijnactie.”

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2010-09%20Bejaarden%20dag.jpg

Klaar voor vertrek naar het concert in Den Bosch: de zes rolstoelende gasten, hun chauffeurs van de lionsclub en vrijwilligers van De Zonnebloem.