Krimpen aan den IJssel, 17 januari 2016

Eindresultaat inzamelingsactie Lionsclub Krimpen aan den IJssel:

VOEDSELBANK KRIMPEN ONTVANGT 1.360 PAKKEN KOFFIE

Krimpen aan den IJssel – Op afzienbare termijn krijgt de Voedselbank Krimpen aan den IJssel voor haar cliënten de beschikking over 1.360 pakken Douwe Egberts koffie. Dat is het eindresultaat van de inzamelingsactie die de Lionsclub Krimpen aan den IJssel gedurende de maand december in Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek heeft gehouden.

Landelijk ruim 55 miljoen punten ingezameld

Verspreid over heel Nederland hebben vele tientallen Lionsclubs in totaal ruim 55 miljoen Douwe Egberts waardepunten ingezameld. Net als een groot aantal andere clubs leverde ook de Lionsclub Krimpen aan den IJssel, vertegenwoordigd door Aart Brand en Aad de Waard, op zaterdag 23 januari ‘haar’ bijna 700.000 waardepunten in op het centrale punt in Stompwijk (ZH). Tijdens een korte plechtigheid overhandigde de organiserende Lionsclub Voorburg alle 55 miljoen punten symbolisch aan een vertegenwoordigster van de koffiebrander. Districtsgouverneur Joost Avis van Lions Nederland mocht van haar vervolgens een cheque ter waarde van maar liefst 107.500 pakken koffie in ontvangst nemen.

Forse bonus

Aart Brand van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel: “Dat betekent dat Douwe Egberts het aantal pakken, waarop we met 55 miljoen punten mochten rekenen, flink heeft verhoogd. Met onze 695.814 waardepunten hadden we ‘recht’ op 1.160 pakken koffie voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel. Dankzij de bonus van Douwe Egberts zijn dat er nog eens tweehonderd meer geworden. Een mooi eindresultaat!”

Binnenkort beschikbaar

Het is nog niet bekend wanneer de pakken koffie voor de Krimpense voedselbank beschikbaar komen. Aad de Waard: “In de komende weken worden de 107.500 pakken verdeeld over acht regionale distributiecentra. Op het distributiecentrum in Rotterdam kunnen wij dan een pallet met de 1.360 pakken voor Krimpen aan den IJssel in ontvangst nemen. In beginsel ontvangt iedere cliënt van de voedselbank daarna zeker eenmaal per veertien dagen een pak koffie in zijn voedselpakket. Met deze voorraad kan de Voedselbank Krimpen aan den IJssel deze levering een groot aantal maanden volhouden.”

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2016-01-18%20Aad%20de%20Waard%20%28l%29%20en%20Aart%20Brand%20met%20de%20Krimpense%20punten.JPG

Aad de Waard en Aart Brand met de punten uit Krimpen aan den IJssel

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2016-01-18%20Een%20deel%20van%20de%20dozen%20met%20waardepunten.jpg

Een deel van de ingeleverde dozen met in totaal 55 miljoen waardepunten

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2016-01-18%20Joost%20Avis%20ontvangt%20de%20cheque%20voor%20107.500%20pakken%20koffie.JPG

Districtsgouverneur Joost Avis ontvangt de cheque voor 107.500 pakken koffie

 

  

RESULTAAT LIONS INZAMELINGSACTIE: BIJNA 700.000 KOFFIEPUNTEN

Goed voor zeker 1.160 pakken koffie voor de Krimpense voedselbank

Krimpen aan den IJssel – De inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten, die de Lionsclub Krimpen aan den IJssel gedurende de maand december heeft gehouden, heeft maar liefst 695.814 waardepunten opgeleverd. Douwe Egberts stelt voor iedere zeshonderd waardepunten één pak koffie ter beschikking. Dat betekent dat de Voedselbank Krimpen aan den IJssel binnenkort 1.160 pakken koffie krijgt uitgeleverd. En daar kan nog een bonus bovenop komen.

Een hele klus

Nadat begin januari alle inzameldozen en -tassen weer waren opgehaald bij zeven kerken, zes supermarkten en bij de Belbus Krimpen aan den IJssel, brak voor de leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel een periode aan van zorgvuldig tellen van alle ingeleverde waardepunten. Net als vorig jaar, toen het eindresultaat uitkwam op 980.664 waardepunten, was dat een hele klus. “Bijna zevenhonderdduizend punten is meer dan we voor dit jaar hadden durven hopen”, zegt Aart Brand. Hij is lid van de commissie binnen de Lionsclub die deze actie voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerde. “Tenslotte gingen we ervan uit dat veel puntenverzamelaars een jaar eerder al hun oude voorraden hadden ingeleverd.”

Aantal pakken koffie staat nog niet vast

Op zaterdag 23 januari levert een delegatie uit de Lionsclub alle ingezamelde punten af in Stompwijk, op het centrale inzamelpunt van de Lionsclub Voorburg, die deze landelijke actie voor de vierde keer in successie organiseerde. Aart Brand: “Pas dan horen we op hoeveel pakken koffie de deelnemende Lionsclubs voor ‘hun’ plaatselijke voedselbanken uiteindelijk mogen rekenen. In de afgelopen jaren zegde Douwe Egberts namelijk steeds ook een bonus toe. En die bedroeg soms wel vijftien procent van het totaal aantal ingezamelde punten.”

 

Voedselbank Krimpen aan den IJssel

De ‘Krimpense’ pakken koffie gaan net als vorig jaar naar de Voedselbank Krimpen aan den IJssel. Aad de Waard is voorzitter van deze plaatselijke voedselbank. Hij is zeer gelukkig met het behaalde resultaat. “Meer dan elfhonderd pakken koffie! Dat betekent dat we gedurende een lange periode weer koffie kunnen toevoegen aan de voedselpakketten voor onze cliënten. Een artikel dat, vanwege de lange houdbaarheid ervan, maar zelden door de toeleveranciers aan onze voedselbank wordt aangeboden.”

 https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2016-01-17%20Foto%201.JPG

Belbus-voorzitter Paul in het Veld overhandigt de ‘belbus-punten’ aan Aart Brand. Commissieleden Frans van Wersch en Peter van Dijk steken hun duim op.

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2016-01-17%20Foto%202.jpg 

Het tellen van de punten.

 

Zie ook: http://www.dichtbij.nl/capelle-krimpen/regio/artikel/4219976/voedselbank-krimpen-ontvangt-1360-pakken-koffie.aspx

en: http://krimpen.ijsselenlekstreek.nl/nieuws/voedselbank-krimpen-ontvangt-1-360-pakken-koffie-1.5663027

  

 

Krimpen aan den IJssel, 6 december 2015

LIONS ACTIE KOFFIE VOOR VOEDSELBANK WEER VAN START

Ook dit jaar gaan de Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd tegen pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De actie van vorig jaar leverde op deze manier in totaal maar liefst 120.000 pakken koffie op.

Ondanks het feit dat de economie weer aantrekt leven in Nederland nog ruim één miljoen mensen (onder wie ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Onder hen helaas ook een aantal mensen in Krimpen aan den IJssel en omliggende gemeenten. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank Krimpen aan den IJssel. “Maar koffie bederft niet en wordt daarom ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van veertig euro in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”, aldus Voorburger Jaap Stelling, coördinator van de landelijke Lionsclubactie.

 

Kerstactie

De decembermaand, met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling, is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. In deze sferen gunnen we onszelf en elkaar iets extra’s: cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere momenten. In de pakketten van de voedselbank mag daarom de koffie niet ontbreken. Aad de Waard van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel is de trekker van de Lions commissie die de inzamelingsactie in Krimpen aan den IJssel coördineert. Hij legt uit: “In heel Nederland liggen nog vele miljoenen Douwe Egberts waardepunten in keukenlades en trommeltjes. Met meer dan 6.500 vrijwilligers, afkomstig van circa 125 Lionsclubs en voedselbanken in heel Nederland, zullen we deze waardepunten inzamelen en bij Douwe Egberts verzilveren voor koffie”. Douwe Egberts ondersteunt deze landelijke kerstactie weer van harte en heeft wederom aangegeven om de totale opbrengst te zullen verhogen.

 

Inzamelpunten

Door het hele land zijn er inmiddels meer dan duizend (!) inzamelpunten. In Krimpen aan den IJssel kunnen de waardepunten worden ingeleverd bij de supermarkten van Albert Heijn, Jumbo en Emté in winkelcentrum Crimpenhof, van Jumbo in winkelcentrum De Korf en van Jumbo in winkelcentrum de Olm. Maar ook in de kerkgebouwen de Ark, de Bron, de Rank, de Rehobothkerk, de Sionskerk, de Wingerd en de IJsseldijkkerk kunnen de punten in grote inzameldozen worden gedeponeerd. In de gele bussen van de Belbus Krimpen aan den IJssel hangen de hele maand december inzameltassen. En in Krimpen aan de Lek staat een grote inzameldoos in de vestiging van Albert Heijn aan De Markt.

Hoewel deze kerstactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen, komen de pakken koffie steeds ten goede aan de plaatselijke voedselbanken; in dit geval de Voedselbank Krimpen aan den IJssel, die ook klanten heeft die in Krimpen aan de Lek wonen.

Vorig jaar waren er vele spontane lokale acties: binnen een bank, in bedrijven, of in de buurt. “Ik hoop dat die spontaniteit dit jaar weer optreedt. Dat zou fantastisch zijn”, besluit Aad de Waard. “Dus mensen: mest de keukenlade uit, kijk in de verzameltrommeltjes, keer de keukenpotjes om. En lever uw DE-waardepunten in, zodat de klanten van de voedselbank ook dit jaar weer kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie.”

 

 https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-12-07%20start%20tellen%20%20waardepunten.jpg

 Bij de start van het tellen van de eerste punten

 

Krimpen aan den IJssel, 24 maart 2015

Extraatje voor de Voedselbank

Zo nu en dan zorgt de Lionsclub Krimpen aan den IJssel voor wat aanvulling van de wekelijkse voedselpakketten van de Voedselbank Krimpen aan den IJssel. Op deze wijze ontvangen de tientallen cliënten van de voedselbank regelmatig een extraatje. De Lionsclub betaalt deze aanvullingen vanuit een deel van de opbrengst van haar jaarlijkse fondsenwervingsacties, zoals de Lions Wijnactie. Leden van de club kopen de benodigde artikelen zo goedkoop mogelijk in bij diverse leveranciers in de regio en bezorgen deze vervolgens zelf bij de voedselbank. Zo leverde de bekende kaasboerderij Speksnijder uit Lekkerkerk op zaterdag 21 maart 2015 maar liefst 45 kilo kaas aan de Lionsclub. En dat vanwege het goede doel met een fikse korting! Deze kaasboerderij (www.kaasboerderijspeksnijder.nl) valt regelmatig in de prijzen bij verkiezingen van de beste boerenkaas van Nederland.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-03-24%20Levering%20kaas%20Voedselbank.jpg

Lionsclub leden: Peter van Dijk, Aad de Waard en Aart Brand met de kaas bij de voedselbank.

 

Krimpen aan den IJssel, 1 maart 2015

VOEDSELBANK KRIMPEN AAN DEN IJSSEL NEEMT KOFFIE IN ONTVANGST

Ruim tweeduizend pakken dankzij Lions-actie

Krimpen aan den IJssel – Eerder dan verwacht bezorgde Douwe Egberts een pallet met ruim tweeduizend pakken koffie bij de Voedselbank Krimpen aan den IJssel. De cliënten van de voedselbank zijn de komende tijd verzekerd van koffie in hun wekelijkse voedselpakketten.

 

Het was een pallet met daarop om precies te zijn 2.079 pakken koffie die Douwe Egberts op vrijdag 27 februari afleverde bij het kerkgebouw De Rank, de ‘thuislocatie’ van de Voedselbank Krimpen aan den IJssel. Het vormde het tastbare bewijs van een geslaagde actie van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel. In het kader van deze actie leverden inwoners van Krimpen en omliggende gemeenten eind vorig jaar in één maand tijd bijna 1 miljoen Douwe Egberts waardepunten in.

 

Aad de Waard is voorzitter van de Krimpense voedselbank en tevens lid van de organiserende serviceclub. Hij toont zich nogmaals zeer verrast bij het zien van de enorme hoeveelheid pakken koffie, die de voedselbank nu tot zijn beschikking heeft. “Koffie is geen product dat wij regelmatig aan de voedselpakketten voor onze cliënten kunnen toevoegen. Dat kan de komende periode wel. Wij zijn alle mensen die de moeite hebben genomen om hun waardepunten in te leveren bij de deelnemende supermarkten en kerken of in de gele belbussen dan ook zeer erkentelijk.”

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-03-01%20Pallet%20koffie%20voor%20De%20Rank.jpg

De pallet met koffie voor de ingang van De Rank

 

Krimpen aan den IJssel, 25 januari 2015

ACTIE LIONS CLUBS LEVERT 120.000 PAKKEN KOFFIE OP VOOR VOEDSELBANKEN

Gedurende de maand december van het afgelopen jaar hebben meer dan vijfduizend vrijwilligers van ruim negentig Lions clubs in heel Nederland Douwe Egberts waardepunten ingezameld. Deze actie, die werd gecoördineerd door de Lionsclub Voorburg, heeft bijna zestig miljoen koffiepunten opgeleverd. Goed voor 120.000 pakken koffie ten behoeve van de voedselbanken in Nederland. De Lionsclub Krimpen aan den IJssel deed voor het eerst mee en zamelde bijna 1 miljoen punten in. De bekende koffiebrander levert daarom binnenkort tweeduizend pakken koffie uit aan de Voedselbank Krimpen aan den IJssel.

Op zaterdag 24 januari konden vertegenwoordigers van de deelnemende clubs hun getelde koffiepunten inleveren op een centraal punt in Stompwijk, een speciaal hiervoor ingerichte grote bedrijfshal. “Het in ontvangst nemen van die 60 miljoen waardepunten moet natuurlijk ordentelijk verlopen,” zegt Jaap Stelling van Lionsclub Voorburg en belast met de logistieke operatie.  “De punten vertegenwoordigen toch een bedrag van zo’n 300.000 euro.” Enkele jaren geleden werden in Voorburg al spontaan waardepunten verzilverd voor pakken koffie. Dat leverde toen al met al zo’n 6.500 pakken koffie op. In 2013 besloot de Lionsclub Voorburg om de actie landelijk op te zetten, met een uiteindelijk resultaat van 100.000 pakken koffie.

Nadat alle clubs honderden dozen vol met koffiepunten hadden ingeleverd, werden deze waardezegels onder grote belangstelling overgedragen aan Douwe Egberts.

Namens Douwe Egberts overhandigde Norbert Cappetti een cheque voor 120.000 pakken koffie aan Jaap Sala van Voedselbanken Nederland. De heer Sala roemde het enthousiasme waarmee de Lions clubs het enorme aantal koffiepunten hadden weten te vergaren. Ook wees hij op het belang van de voedselbanken. “Je hoopt natuurlijk dat dit soort acties in de toekomst niet meer nodig is, omdat dan ook het werk van de voedselbanken niet meer nodig zou zijn. Toch kent elke gemeenschap een bepaalde mate van armoede; gewoon omdat iemand in een ongewenste situatie terecht is gekomen. Dan is het maar al te fijn dat je een beroep kunt doen op de voedselbank”, aldus Jaap Sala.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-01-25%20eindresultaat%20DE.jpg

Vertegenwoordigers van Voedselbanken Nederland en van de Lions organisatie tonen het eindresultaat: 120.000 pakken koffie;

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-01-25%20De%20Krimpense%20punten.jpg

De ‘Krimpense’ punten in de bedrijfshal.

Krimpen aan den IJssel, 9 januari 2015

RESULTAAT LIONS WAARDEPUNTENACTIE: RUIM TWEEDUIZEND PAKKEN KOFFIE VOOR VOEDSELBANK

De inzamelingactie van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel, waarbij inwoners van Krimpen aan den IJssel Douwe Egberts waardepunten konden inleveren, heeft een geweldig resultaat opgeleverd. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Krimpen aan den IJssel deelde burgemeester Lennie Huizer aan het slot van haar toespraak met veel plezier mee dat in totaal bijna één miljoen waardepunten waren ingeleverd. Dat aantal is goed voor meer dan tweeduizend pakken koffie voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel.

Bijna 1 miljoen waardepunten

Gedurende de actiemaand december 2014 hebben inwoners van Krimpen aan den IJssel en omliggende gemeenten om precies te zijn 980.664 Douwe Egberts waardepunten ingeleverd. In het kader van een landelijke Lions actie vermeerdert de koffiebrander dit aantal met vijftien procent, zodat in totaal 1.127.763 waardepunten bij Douwe Egberts kunnen worden verzilverd voor pakken koffie. Dat aantal is goed voor maar liefst 2.255 pakken koffie, die de komende periode voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel beschikbaar komen. Dit indrukwekkende resultaat volgt op mooie uitkomsten van de twee traditionele decemberacties van de Krimpense Lions club: nadat de Lions Kerstbingo eerder al een bedrag van 2.750 euro voor de Belbus Krimpen aan den IJssel had opgeleverd, bedroeg het eindresultaat van de Lions Wijnactie 2014 maar liefst 3.451 euro. Dit bedrag wordt door de serviceclub ingezet voor de ondersteuning van diverse goede doelen en voor de financiering van eigen activiteiten voor de samenleving.

 

Aad de Waard van de organiserende commissie binnen de Lionsclub zeer verguld met de uitkomst van de inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten. “Koffie komt niet vaak beschikbaar voor de pakketten voor de cliënten van de voedselbank”, aldus Aad de Waard. “Met ruim tweeduizend pakken kan men de komende tijd wel even vooruit. We zijn alle gulle gevers van waardepunten dan ook zeer dankbaar.”