Krimpen aan den IJssel, 21 mei 2017

ZEVENDE LIONS KRIMPEN OPEN OP ZATERDAG 1 JULI

De zevende editie van het Lions Krimpen Open, het open golfkampioenschap voor de Krimpenerwaard dat ook dit jaar weer wordt georganiseerd de Lionsclub Krimpen aan den IJssel, vindt plaats op zaterdag 1 juli. Plaats van handeling is als altijd de golfbaan Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek. De netto-opbrengst gaat deze keer naar twee goede doelen: de Stichting Diva Dichtbij en de Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard.

Klaar voor de afslag

Leo Egge, Peter Kleinekoort en Ton Rekkers zijn er klaar voor. Samen met Anthon Timm en Cornelis van Wesep vormen zij sinds jaar en dag de golfcommissie binnen de Lionsclub Krimpen aan den IJssel. Commissievoorzitter Peter Kleinekoort: “Alles is geregeld om er op zaterdag 1 juli weer een prachtig toernooi van te maken. We hebben al aardig wat aanmeldingen binnen, maar er kunnen er altijd nog meer bij. Iedere golfer of golfster die in het bezit is van een golfvaardigheidsbewijs is welkom. Men kan zowel individueel als per flight van vier personen inschrijven. En degenen voor wie de golfsport nog nieuw is, kunnen deelnemen aan een clinic van zo’n anderhalf uur.”

 

Opbrengst voor twee stichtingen

Leo Egge vertelt dat de netto-opbrengst van het golftoernooi elk jaar wordt bestemd voor een ander goed doel. “Dit jaar heeft onze club gekozen voor twee stichtingen die zich allebei inzetten voor het welzijn van onze medemensen. De diva’s van Stichting Diva Dichtbij zingen voor mensen die langdurige zorg nodig hebben en die niet meer zelf naar het theater kunnen gaan. Dat doen zij bijvoorbeeld in een huiskamer van een verpleeghuis of aan iemands bed.” En hij vervolgt: “De mensen van de Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard geven via het aanbieden van dagbesteding op een zinvolle en plezierige manier extra structuur aan het leven van mensen met een verstandelijke beperking.”

 

Lage inschrijfkosten

Ton Rekkers: “De inschrijfkosten bedragen 65 euro per persoon en 225 euro per flight. Deelname een de clinic kost dertig euro. Ondanks deze lage kosten kunnen we ieder jaar toch een mooi bedrag overhouden voor de uitgekozen goede doelen. Dat is mede mogelijk dankzij een aantal betrokken sponsors. Dit jaar zijn onze hoofdsponsors Rabobank Krimpenerwaard, Smit Mode in Krimpen aan den IJssel en Albert Heijn Gebr. De Block in Krimpen aan den IJssel.” Peter Kleinekoort roept iedere golfer in de Krimpenerwaard op om mee te doen aan het zevende Lions Krimpen Open. “Inschrijven kan op onze website www.krimpenopen.nl.”

Commissieleden Ton Rekkers, Peter Kleinekoort en Leo Egge (vlnr) hebben er zin in.

 

Krimpen aan den IJssel, 25 juni 2016

Golftoernooi voor het goede doel en feestmiddag voor de Zwaluwhof

Het vergaderseizoen mag dan in juni zijn afgesloten, dat betekent niet dat de leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel hun activiteiten voor de samenleving in de zomermaanden ook stilleggen. Eind juni organiseerde de serviceclub weer het golftoernooi Lions Krimpen Open.

Opbrengst golftoernooi naar twee goede doelen

Meer dan vijftig beginnende en al meer ervaren golfers namen op zaterdag 25 juni deel aan het Lions Krimpen Open, het regionale golftoernooi dat de Lionsclub Krimpen aan den IJssel al weer voor de zesde maal in successie organiseerde op de Golfbaan Crimpenerhout bij Krimpen aan de Lek. Deze opkomst maakte het, samen met de bijdragen van een aantal trouwe sponsoren, mogelijk om dit jaar niet één maar twee goede doelen financieel te ondersteunen. Behalve het Autisme Netwerk Café Krimpen werd besloten ook het Alzheimercafé Krimpen aan den IJssel een geldbedrag toe te kennen. Wethouder Marco Oosterwijk van Krimpen aan den IJssel reikte voorafgaand aan de prijsuitreiking cheques van 1.800 respectievelijk 1.400 euro uit aan vertegenwoordigsters van beide organisaties. De totale netto opbrengst van het toernooi viel zelfs nog enkele honderden euro’s hoger uit, maar het resterende bedrag blijft nog even in kas om in een later stadium andere activiteiten voor de samenleving mogelijk te maken.

Voorzitter van de organiserende Lionscommissie is vanaf het allereerste begin Peter Kleinekoort. Hij kijkt terug op een geslaagde dag: “Nadat de baan kort vóór de wedstrijddag vanwege overvloedige regenval nog een dag moest worden gesloten, was het nu voortreffelijk weer. We zijn de manager van de Golfbaan Crimpenerhout zeer erkentelijk voor zijn medewerking om er een fantastisch evenement van te maken.”

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2016-06%20Golf%20M%20Oosterwijk%20cheque%20Autisme.jpg

Wethouder Marco Oosterwijk reikt de cheque uit aan de vertegenwoordigsters het Autisme Netwerkcafé (links)

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2016-06%20Golf%20M%20Oosterwijk%20cheque%20Alzheimer.JPG

Marco Oosterwijk met de cheque voor het Alzheimercafé

Krimpen aan den IJssel, 18 april 2016

ZESDE LIONS KRIMPEN OPEN OP ZATERDAG 25 JUNI

Netto opbrengst voor Autisme NetwerkCafé Krimpen

De opbrengst van het open golfkampioenschap voor de Krimpenerwaard, dat de Lionsclub Krimpen aan den IJssel ook dit jaar weer organiseert, gaat traditiegetrouw telkens naar een ander goed doel. Dit jaar is dat het Autisme NetwerkCafé Krimpen. De gelijknamige stichting werd eind 2014 door vijf Krimpense moeders opgericht.

Krimpense cijfers boven het landelijk gemiddelde

Ruim dertig procent van de kinderen uit Krimpen aan den IJssel die gebruik maken van jeugdhulp, heeft een ‘autisme spectrum stoornis’ (ASS). Dit percentage ligt ver boven het landelijk gemiddelde. Dat was in 2014 een van de aanleidingen voor vijf Krimpense moeders, die allemaal een of meer kinderen met autisme hebben, om van start te gaan met het Autisme NetwerkCafé Krimpen. Meerdere malen per jaar organiseert men educatieve bijeenkomsten en activiteiten voor andere ouders (en grootouders) van kinderen met ASS. Op deze wijze brengt men lotgenoten met elkaar in contact. Daarnaast huurt de stichting ook professionals in om aan ouders relevante informatie te verstrekken.

 

Typisch Lions-doel

René van Walsum is dit jaar voorzitter van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel. Hij noemt het werk van het Autisme NetwerkCafé Krimpen iets dat zich uitstekend leent voor financiële ondersteuning door zijn serviceclub. “Het is een activiteit die is gericht op de Krimpense samenleving”, zegt hij. “Bovendien een die wordt georganiseerd door een aantal betrokken vrijwilligers. Onze clubleden hebben dan ook graag ingestemd met het voorstel om met de opbrengst van ons jaarlijkse golftoernooi deze keer een bijzondere ontspanningsactiviteit financieel mogelijk te maken, die het netwerkcafé dit jaar gaat organiseren voor ouders van kinderen en jongeren met ASS, en voor deze kinderen en jongeren zelf.”

 

Lions Krimpen Open

Peter Kleinekoort rekent op drukbezet golftoernooi op zaterdag 25 juni. Hij is aanvoerder van de Lions commissie die het Lions Krimpen Open nu al voor de zesde keer in successie organiseert. “Iedere golfer of golfster die in het bezit is van een golfvaardigheidsbewijs kan aan deze wedstrijd deelnemen. Men kan zowel individueel als per flight van vier personen inschrijven. En degenen voor wie de golfsport nog nieuw is, kunnen deelnemen aan een clinic van zo’n anderhalf uur.”

 

De inschrijfkosten bedragen 65 euro per persoon en 225 euro per flight. Deelnemers aan de clinic betalen 30 euro per persoon. Inschrijven kan via de speciale website www.krimpenopen.nl.

 https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-06-20%20Lions%20krimpen%20open2.JPG 

Het deelnemersveld in 2015

 

Krimpen aan den IJssel, 24 juni 2015

VIERDUIZEND EURO VOOR STICHTING AMBULANCEWENS

Mooie opbrengst lustrumeditie Lions Krimpen Open

De vijfde editie van het Lions Krimpen Open, die op zaterdag 20 juni plaatsvond op de Golfbaan Crimpenerhout bij Krimpen aan de Lek, heeft een resultaat van vierduizend euro voor het goede doel opgeleverd. Aan het slot van dit open golfkampioenschap van de Krimpenerwaard overhandigde Peter Kleinekoort van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel een cheque ter waarde van dit bedrag aan Jacqueline van Rijn en Dirk van der Zee van de Stichting Ambulancewens Nederland.

Peter Kleinekoort is sinds de start van dit jaarlijkse golftoernooi in 2010 aanvoerder van de organiserende Lionscommissie. “Als serviceclub beslissen wij ieder jaar zeer zorgvuldig aan welk goed doel de netto opbrengst van ons toernooi ten goede komt”, vertelt hij. “Dit jaar hebben wij gekozen voor financiële ondersteuning van de Stichting Ambulancewens. Deze stichting was een van de achttien goede doelenorganisaties die eerder dit jaar door burgers van Krimpen aan den IJssel kandidaat werden gesteld voor toekenning van een deel van de opbrengst van de benefietavond die wij in april organiseerden. Maar zij viel toen buiten het groepje van de drie genomineerde organisaties waaronder het resultaat van die avond werd verdeeld. Nu hebben wij hen alsnog blij kunnen maken.”

 

Geslaagd toernooi

Hoewel het totaalaantal deelnemers met drieënveertig spelers en speelsters en twaalf deelnemers aan de altijd leerzame Golf clinic iets achterbleef bij dat van vorig jaar, kan de lustrumeditie van het Lions Krimpen Open zonder meer geslaagd worden genoemd. Peter Kleinekoort: “De golfbaan lag er voortreffelijk bij en het droge en bijna windstille weer zorgde voor uitstekende golfprestaties. Alle deelnemers genoten van de wedstrijd en van de uitstekende verzorging door de leden van de Lionsclub en de medewerkers van de golfbaan. En onze keuze voor de Stichting Ambulancewens als de echte prijswinnaar van dit toernooi werd door iedereen duidelijk gewaardeerd.” Dirk van der Zee van de stichting voegt daaraan toe: “Met behulp van speciaal daarvoor ingerichte ambulances vervullen onze medisch geschoolde vrijwilligers dagelijks gratis laatste wensen van niet mobiele terminale patiënten. Maar dat kost natuurlijk wel geld. Daarom zijn we blij met deze prachtige donatie.” Een van de ambulances was te zien tijdens het golftoernooi. Met haar drietonige claxon werd de prijsuitreiking aan het slot luid en duidelijk aangekondigd..

 

Bij de foto’s:

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-06-20%20Lions%20krimpen%20open2.JPG

Het complete deelnemersveld. Op de achtergrond de speciale ambulance

 

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-06-20%20Lions%20krimpen%20open.JPG

Peter Kleinekoort (links) overhandigt de cheque aan Dirk van der Zee en Jacqueline van Rijn

 

 

Lions Krimpen Open Golftoernooi , 20 juni 2015

Lustrum
In 2015 viert Lionsclub Krimpen aan den IJssel het eerste lustrum van het Krimpen Open Golftoernooi.

Golftoernooi
Het 'Krimpen Open' is het Golfkampioenschap van de Krimpenerwaard. Deze keer wordt het toernooi gespeeld op zaterdag 20 juni 2015 en uiteraard weer op golfclub Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek.
Iedere golfer en golfster die in het bezit is van een Golfvaardigheidsbewijs (GVB) of een handicap kan aan deze wedstrijd deelnemen. Er kan zowel individueel als per flight met vier personen worden ingeschreven.
De inschrijfkosten bedragen € 65,= per persoon of € 225,= per flight. Inschrijven is mogelijk op de website http://www.krimpenopen.nl/ Inschrijvingen worden geregistreerd op volgorde van binnenkomst.

Golfclinic
Voor (nog) niet-golfers bestaat de mogelijkheid om de eerste beginselen van deze prachtige sport onder de knie te krijgen. Daartoe wordt een clinic georganiseerd waarvoor men zich eveneens op de website http://www.krimpenopen.nl/ kan inschrijven.
De kosten voor deelname aan de clinic bedragen € 30,= per persoon. De duur van de clinic is anderhalf uur en voor materiaal (golfclubs en ballen) wordt gezorgd.

Sponsoring
Tevens bestaat de mogelijkheid om diverse onderdelen van het Lions Krimpen Open te sponsoren. U kunt als sponsor een hole sponsoren, de golfclinic sponsoren of de longest drive of neary sponsoren.
Voor meer informatie over sponsoring neemt u contact op met Peter Kleinekoort via e-mail peterkleinekoort@hetnet.nl 
Alle sponsoren worden ook met bedrijfslogo en HTML link op http://www.krimpenopen.nl/ genoemd.

Stichting Ambulancewens
Het netto saldo van dit golftoernooi komt ten goede aan Stichting Ambulancewens.
Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.
Voor meer informatie over den Stichting Ambulancewens klikt u op de volgende linkof op het logo van Stichting Ambulancewens.

Inschrijven
Direct inschrijven, klik dan op de button hieronder:

 

Krimpen aan den IJssel, 24 juni  2014

VIERDE ‘LIONS KRIMPEN OPEN’ BRENGT 4.700 EURO OP

Opbrengst voor Krimpener Kunstwaard en Voedselbank

De vierde editie van het Lions Krimpen Open, het regionale golftoernooi dat de Lionsclub Krimpen aan den IJssel jaarlijks organiseert, is een groot succes geworden. Niet alleen beleefden zo’n zestig golfers en deelnemers aan de clinic op zaterdag 21 juni een prachtige golfdag, maar bovendien was het evenement goed voor een opbrengst van maar liefst 4.700 euro. Daarmee kan de lionsclub zijn eerdere toezegging waar maken om volgend jaar de ‘La Lecq Prijs’ van de vereniging Krimpener Kunstwaard te sponsoren. En dan is er daarnaast  nog  een bedrag van 2.200 euro beschikbaar voor het ondersteunen van de activiteiten van Krimpense voedselbank.

Op zaterdag 21 juni kleurden de terreinen van de Golfbaan Crimpenerhout bij Krimpen aan de Lek al snel volledig oranje. Alle deelnemers aan het golftoernooi dat de Lionsclub Krimpen aan den IJssel jaarlijks organiseert, kregen bij aankomst namelijk een poloshirt in deze ‘WK- kleur’ uitgereikt. De shirts waren beschikbaar gesteld door een van de maar liefst achttien bedrijven en particulieren die dit evenement sponsorden. Die sponsoring maakt het mogelijk dat de netto opbrengst van het toernooi, ondanks de bescheiden inschrijfgelden van 65 euro per persoon en 225 euro per ‘flight’ van vier personen, ieder jaar hoog is.

 

Tevreden

De leden van de golfcommissie van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel kijken dan ook met een tevreden gevoel terug op het toernooi. Commissievoorzitter Peter Kleinekoort: “Als serviceclub spannen we ons in om jaarlijks meerdere evenementen te organiseren waarmee we  iets kunnen doen voor de samenleving. Net als onze eveneens jaarlijkse Lions Kerstbingo en Lions Wijnactie is ook dit zomerse golftoernooi daar een goed voorbeeld van. En als we dankzij zo’n sportieve happening dan ook nog eens iets kunnen betekenen voor een maatschappelijke instelling als de Voedselbank en een vereniging als de Krimpener Kustwaard, dan is onze missie geslaagd.”

 

Goede sfeer

Dankzij  het zonnige weer en de gestroomlijnde organisatie verliep het evenement in een uitstekende sfeer, zowel op de golfbaan zelf als in de pauzes en na afloop ook op het terras. Aan het slot van de dag maakte Peter Kleinekoort allereerst de netto opbrengst van het toernooi bekend en overhandigde hij met plezier de cheque aan Gerjo Goudriaan van de Krimpener Kunstwaard. Vervolgens reikte hij diverse bekers en andere prijzen uit aan de toernooiwinnaars Hilga Suurbier bij de dames en Alexander Buijs bij de heren en aan de winnaars en winnaressen van diverse deelprijzen, zoals die voor de ‘longest drive’ en voor de ‘neary’. Peter Kleinkoort ten slotte: “Het bedrag van 2.500 euro maakt het de Krimpener Kunstwaard, een vereniging van zo’n 160 kunstenaars, mogelijk volgend jaar opnieuw het La Lecq Prijs-project te organiseren. En met de rest van de opbrengst gaat onze club er voor zorgen dat de voedselpakketten voor de cliënten van de Krimpense voedselbank de komende maanden regelmatig rijker gevuld zullen zijn dan anders het geval zou zijn geweest!”

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-06-21%20golfcommissie%20LC%20Krimpen.jpg

de golfcommissie van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-06-21%20overhandiging%20cheque.JPG

Peter Kleinekoort overhandigt de cheque van 2.500 euro aan Gerjo Goudriaan

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-06-21%20terras%20oranje%20gekleurd.JPG

het terras oranje gekleurd

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-06-21%20deelnemersveld.JPG

traditionele groepsfoto van de deelnemers

 

2 juni 2013

DERDE ‘LIONS KRIMPEN OPEN’ GOLFTOERNOOI OP 22 JUNI

Lionsclub Krimpen aan den IJssel bestemt opbrengst voor kunstprijs Krimpener Kunstwaard

De bekende kunstenaarsvereniging Krimpener Kunstwaard (KKW) heeft als doel de in de Krimpenerwaard werkzame beeldende kunstenaars en hun kunst meer bekend te maken bij het publiek. Een van de activiteiten die de KKW daarvoor jaarlijks onderneemt, is het organiseren van een wedstrijd om de ‘Kunstprijs La Lecq’. De Lionsclub Krimpen aan den IJssel heeft besloten om met de netto opbrengst van de derde editie van het golftoernooi ‘Lions Krimpen Open’ deze kunstwedstrijd financieel mogelijk te maken. Zo worden een kunstzinnig en een sportief initiatief naadloos met elkaar verbonden.

Edward Struijk is dit jaar voorzitter van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel. Hij vertelt: “Het is inmiddels een goede gewoonte om de opbrengst van ons golftoernooi jaarlijks een andere bestemming te geven. Twee jaar geleden was dat een AED, een defibrillator voor Stichting The Future. Met de opbrengst van het toernooi van vorig jaar leverde onze club een belangrijke bijdrage voor een varende vakantie voor een aantal minder valide bewoners van zorgcentrum Crimpenersteyn. En voor dit jaar heeft onze club dus besloten om met de opbrengst van het toernooi de Kunstprijs La Lecq 2013 van de Krimpener Kunstwaard financieel mogelijk te maken. Zo gaan sport en kunst in de Krimpenerwaard hand in hand. Dankzij meerdere vrijwilligersinitiatieven.”

Lionsclublid Peter Kleinekoort is voor het derde jaar in successie de aanvoerder van de commissie die het Lions Krimpen Open op een bijna professionele wijze voorbereidt. “We weten inmiddels wel hoe je een dergelijk toernooi moet organiseren”, vertelt hij. “Alle golfers en golfsters zijn op zaterdag 22 juni van harte welkom op de golfbaan Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek. Tot nu toe hebben we al vierenzestig deelnemers ingeschreven. En daarnaast hebben zich ook nog eens twintig personen opgegeven die op deze dag via een ‘clinic’ de eerste beginselen van de prachtige golfsport onder de knie willen krijgen. Dat zijn mooie aantallen, maar er kunnen er altijd nog meer bij. Iedere golfer en golfster die in het bezit is van een golfvaardigheidsbewijs kan zich via onze website www.krimpenopen.nl nog steeds voor dit toernooi inschrijven. De inschrijfkosten bedragen zestig euro per persoon en tweehonderd euro voor een ‘flight’ van vier golfers. De clinic kost € 27,50 per persoon.” En hij besluit: “En niet alleen dingt iedere deelnemer mee naar mooie prijzen, met zijn sportieve deelname steunt hij ook nog eens de ontwikkeling van de beeldende kunst in de Krimpenerwaard.”

 

Gezellige drukte na afloop van het toernooi in 2012

 https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2012-06-22%20Lions%20Krimpen%20Open%202012.jpg

 

 

 

30 mei 2012

TWEEDE ‘KRIMPEN OPEN’ GOLFTOERNOOI OP 23 JUNI

Lionsclub Krimpen aan den IJssel bestemt opbrengst opnieuw voor goed doel

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert de Lionsclub Krimpen aan den IJssel het open golfkampioenschap van de Krimpenerwaard. En net als in 2011 is de netto opbrengst van dit ‘Krimpen Open’ bestemd voor een goed doel. Dat goede doel is dit jaar Zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel, dat mede dankzij deze financiële bijdrage een boottocht van een week voor minder valide bewoners van het centrum kan organiseren.

De golfcommissie van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel is er klaar voor. Commissievoorzitter Peter Kleinekoort: “Alle golfers en golfsters zijn op zaterdag 23 juni van harte welkom op de golfbaan Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek. Tot nu toe hebben zich al vijftig deelnemers ingeschreven. En daarnaast hebben zich ook nog eens twintig personen opgegeven die op deze dag via een ‘clinic’ de eerste beginselen van de prachtige golfsport onder de knie willen krijgen. Dat zijn mooie aantallen, maar er kunnen er altijd nog meer bij. Iedereen met een golfvaardigheidsbewijs kan zich via onze website www.krimpenopen.nl nog steeds voor dit toernooi inschrijven.”

 

Bijdrage voor boottocht

Leo Egge is dit jaar voorzitter van de Krimpense Lionsclub en is als enthousiast golfer tevens lid van de golfcommissie. “Als serviceclub organiseren we jaarlijks een aantal zogenoemde fundraising acties om geld voor goede doelen op te halen. Iedereen kent wel onze traditionele Kerstbingo en onze wijnactie, die we eveneens jaarlijks organiseren. Het Krimpen Open is ons jongste initiatief op dit gebied. Daarmee bezorgen we niet alleen een groot aantal mensen een plezierige sportdag, maar halen we ook een substantieel bedrag op. Vorig jaar was dat € 1.250, waarmee Stichting The Future een defibrillator kon aanschaffen. Dit jaar vormt de opbrengst een hopelijk belangrijke bijdrage voor het organiseren van een varende vakantie voor een aantal minder valide bewoners van zorgcentrum Crimpenersteyn.” Peter Kleinekoort vult aan: “We doen er alles aan om onze deelnemers op 23 juni een prachtige dag te bezorgen, met een stevige competitie en mooie prijzen. Die prijzen worden aan het eind van de dag net als vorig jaar uitgereikt door burgemeester Van der Kluit van Nederlek.”

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2012-06-01%20Golfcie%202012.jpg

De golfcommissie van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel heet alle golfers en golfsters op 23 juni welkom op golfbaan Crimpenerhout. V.l.n.r. Cornelis van Wesep, Peter Kleinekoort, Anthon Timm, Ton Rekkers en Leo Egge.

 

27-6-2011

Eerste Open Golfkampioenschap van de Krimpenerwaard groot Succes

Krimpen aan den IJssel - Op zaterdagmiddag 18 juni 2011 organiseerde de Lionsclub Krimpen aan den IJssel het eerste open golfkampioenschap van de Krimpenerwaard. Els Overmaat bij de dames en Manuel Mulder bij de heren mogen zich de eerste kampioenen van de Krimpenerwaard noemen.

 

Slechte weersomstandigheden beïnvloeden wedstrijd

Hoosbuien, hagel en harde wind speelden de eerste van de ongeveer 50 deelnemers aan het toernooi op de 9-holes baan van de Crimpenerhout danig parten. Naarmate de middag vorderde werd het echter droger en brak ook het zonnetje soms voorzichtig door.

 

Prijsuitreiking door de burgemeester

Vrij snel na de binnenkomst van de laatste spelers omstreeks 17.15 uur kon de burgemeester van Nederlek, mevrouw B.F.A. van der Kluit-de Groot overgaan tot de bekendmaking van de uitslag. Met aanstekelijk en zichtbaar plezier kweet zij zich van haar taak en hielp een alom bestaand misverstand uit de wereld: de golfbaan Crimpenerhout ligt op het grondgebied van de gemeente Nederlek en niet op dat van Krimpen aan den IJssel.

Bij de dames werd Els Overmaat uit Krimpen aan den IJssel kampioen en eindigden Cariene Jongste en Magda Kalkman op de tweede en derde plaats. Bij de heren werd Manuel Mulder uit Lekkerkerk kampioen en werden Rogier Kleinekoort en Camiel de Clercq tweede en derde. Naar het voorbeeld van de green jacket voor de winnaar van de Augusta Masters in de Verenigde Staten kregen de kampioenen -naast een bekereen door Smit Mode aangeboden speciaal jasje aangemeten.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2011-06-26%20golf%20krimpen%20open.JPG

AED voor Stichting The Future

De organiserende Lionsclub Krimpen aan den IJssel had met het kampioenschap naast het sportieve resultaat ook fondswerving voor een goed doel als oogmerk. Dankzij de deelnemers en de vele sponsors kon Laurens Franken, de President van de Lionsclub, aan Marja Delwel van de stichting The Future een cheque van € 1250,= overhandigen voor de aanschaf van een defibrillator, waarmee in geval van acute hartstilstand geprobeerd kan worden het hart weer op gang te brengen.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2011-06-26%20Krimpen%20open%20golf.JPG

Een traditie is geboren

Na afloop waren de deelnemers vol lof over de ongedwongen sfeer en de goede organisatie. Onder het genot van een heerlijke haring met Corenwijn en lekkere borrelhapjes van sponsoren werd alweer uitgekeken naar het kampioenschap van 2012, maar dan met betere weersomstandigheden. Peter Kleinekoort, de voorzitter van de golfcommissie van de Lionsclub, kan terugzien op een bijzonder geslaagd evenement: “Het enthousiasme voor deelname was zo groot, dat de starttijd moest worden vervroegd en een enkeling zelfs moest worden teleurgesteld. Tot een half uur voor aanvang meldden spelers zich nog aan. En de eerste aanmeldingen voor volgend jaar zijn al weer binnen!”

 

Kijk ook op: Krimpen Open Golf Toernooi