Krimpen aan den IJssel, 29 november 2015

LIONSCLUB EN BELBUS: AL TIEN JAAR PARTNERS

 Krimpen aan den IJssel – De Lionsclub Krimpen aan den IJssel is al sinds 1984 actief in Krimpen en omliggende gemeenten. De Stichting Belbus Krimpen aan den IJssel vierde dit jaar haar tienjarig bestaan. En al net zo lang bestaat er een goede band tussen beide organisaties: de volledige opbrengst van de jaarlijkse Lions Winterbingo gaat dit jaar voor de elfde keer in successie naar de Belbus.

Pieter van den Berg is al weer enkele jaren de aanvoerder van de bingocommissie binnen de Krimpense Lionsclub. Hij vertelt: “Ieder jaar legt onze commissie aan alle clubleden formeel de vraag voor wat de bestemming moet worden van de opbrengst van onze jaarlijkse bingoavond. Maar dat is nooit een punt van discussie. We zijn het er altijd snel over eens dat de opbrengst volledig naar de Belbus moet gaan. We weten dat deze bestemming breed wordt gedragen. Zowel door onze sponsoren als door onze trouwe bingospelers.”

Voorzitter Paul in het Veld van de Stichting Belbus is blij met de nauwe band tussen de twee organisaties, die zich allebei inzetten voor een goed leefklimaat in Krimpen aan den IJssel: “De Lionsclub behoort tot onze oudste en trouwste sponsoren. Mede dankzij de jaarlijkse bijdrage van deze serviceclub kunnen we de contributies voor onze busklanten prettig laag houden.”

 

Winterbingo in De Tuyter

Op dinsdagavond 8 december zal de grote zaal van De Tuyter weer snel vollopen met tientallen bingospeelsters en -spelers. Op het podium staan dan al de vele artikelen uitgestald die de relaties van de Lionsclub belangeloos voor de Winterbingo beschikbaar hebben gesteld. Onder die relaties bevinden natuurlijk zich veel Krimpense winkelbedrijven, die daartoe in de afgelopen weken zijn bezocht door leden van de serviceclub. Maar ook particulieren, en bedrijven en instellingen uit de regio, dragen ieder jaar opnieuw hun steentje bij. “Daar zijn we zeer erkentelijk voor”, zegt Pieter van den Berg. “Want alleen dankzij de bijdragen van al die relaties kunnen we de bingospelers een extra feestelijke spelavond bezorgen:” En aan het eind van de avond mag hij dan aan Belbusvoorzitter Paul In het Veld weer een cheque overhandigen met daarop de opbrengst. “We zijn allebei benieuwd welk bedrag er dit jaar op de cheque komt te staan”, besluit Paul. “Een feestje gaat het op 8 december in elk geval worden. Voor de bingospelers én voor de Belbus!”

  https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-12-20%20PvdB%20-%20P%20in%20t%20V%20cheque.JPG

Lions Bingo 2014: Pieter van den Berg (links) en Paul in het Veld met de cheque voor de Belbus

Krimpen aan den IJssel, 20 december 2014

MOOI RESULTAAT LIONS KERSTBINGO 2014

Voor de tiende maal een donatie voor Belbus Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – De Lions Kerstbingo 2014, die op 18 december in Krimpen aan den IJssel werd gehouden, heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Aan het eind van de avond kon commissievoorzitter Pieter van den Berg van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel een cheque ter waarde van

 

€ 2.750 overhandigen aan Paul in het Veld, voorzitter van de Stichting Belbus Krimpen aan den IJssel.

Het was al weer de twintigste editie van de Lions Kerstbingo, die traditioneel in de periode voor de kerstdagen wordt gehouden in ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. En het was bovendien de tiende keer in successie dat de volledige netto opbrengst was bestemd voor de Stichting Belbus Krimpen aan den IJssel. Zowel Pieter van den Berg van de lionsclub als Paul in het Veld van de Belbus toonden zich zeer verheugd met het resultaat, dat nog tweehonderdvijftig euro hoger was dan dat van de kerstbingo in 2013. Door de relaties van de lionsclub, waaronder vele winkelbedrijven in Krimpen aan den IJssel, waren dan ook opnieuw prachtige artikelen beschikbaar gesteld. Gedurende de tien spelrondes werden de mooiste artikelen als even zoveel eerste, tweede en derde prijzen aan de gelukkige winnaars onder de ruim honderddertig bingospelers uitgereikt. En tijdens de spelrondes en vooral bij de bingoloterij aan het slot van de avond waren er bovendien talloze prachtige extra prijzen. Hoofdprijs van de bingoloterij was een iPad tablet.

 

Pieter van den Berg van de lionsclub: “We zijn alle bedrijven, particulieren en instellingen die geheel belangeloos weer allerlei grote en kleine prijzen beschikbaar hebben gesteld, zeer erkentelijk. Vooral dankzij hun medewerking is deze actie voor het goede doel ieder jaar opnieuw een groot succes!”

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-12-20%20PvdB%20-%20P%20in%20t%20V%20cheque.JPG

Pieter van den Berg en Paul in het Veld met de cheque van € 2.750

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-12-20%20Winnares%20hoofdprijs.JPG

De gelukkige winnares van de hoofdprijs van de loterij. Links notaris Bas Zwaveling die het winnende lot trok

Krimpen aan den IJssel, 6 december 2014

Tablet hoofdprijs bingoloterij

Op donderdagavond 18 december vindt in de grote zaal van De Tuyter weer de gezellige Lions Kerstbingo plaats. Gedurende tien spelrondes zijn er door de deelnemers fantastische eerste, tweede en derde prijzen te winnen. En zoals de trouwe bingospelers al lang weten, worden tijdens deze rondes nog talloze andere grotere en kleinere prijsjes uitgereikt. Pieter van den Berg van de organiserende commissie vertelt: “De opbrengst van onze kerstbingo komt voor de tiende keer in successie volledig ten goede aan de Belbus Krimpen. En dankzij de medewerking van veel Krimpense winkelbedrijven, particulieren en instellingen zal het die donderdag weer een waar prijzenfestival worden. Met als klap op de vuurpijl een supermoderne iPad tablet als hoofdprijs bij de bingoloterij.” De bingo begint om acht uur, de zaal is open om zeven uur.

 

 

Krimpen aan den IJssel, 22 december 2013

LIONS ACTIEWEEK SUCCESVOL AFGESLOTEN

Ruim vijfduizend euro voor plaatselijke goede doelen

Krimpen aan den IJssel – De leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel kunnen terugkijken op een drukke maar succesvolle actieweek. Nadat de Lions Kerstbingo op dinsdag 17 december al een resultaat van vijfentwintighonderd euro had opgeleverd, kon de traditionele wijnactie op zaterdag 21 december worden afgesloten met een netto resultaat van 2.565 euro. En daar komt dan nog de opbrengst bij van de meer dan vijftig mobiele telefoons die door bezoekers van de Lions marktraam op winkelcentrum Crimpenhof werden ingeleverd. Daarmee komt het totale resultaat uit op ruim vijfduizend euro. Een bedrag dat volledig zal worden besteed aan meerdere plaatselijke goede doelen.

 

Bijna dertienhonderd flessen wijn

Dankzij de medewerking van de winkeliersvereniging Crimpenhof kon de Lionsclub Krimpen aan den IJssel ook dit jaar weer kosteloos beschikken over een fraaie marktkraam, die tijdens de winterfair van dit winkelcentrum een al even fraaie plaats had gekregen voor de etalage van Wijnhuis Den Boer. In totaal werden daar op vrijdagavond en zaterdag maar liefst driehonderd zeventig flessen wijn aan het winkelend publiek verkocht. Sommige bezoekers van de stand leverden en passant ook een of meer oude mobiele telefoons in. De lionsclub zorgt ervoor dat deze telefoons een tweede leven krijgen of anders verantwoord worden gerecycled. In de weken vóór de winterfair verkochten de Lions al ruim negenhonderd flessen aan relaties van de serviceclub. Met het netto resultaat van deze fondsenwervingsactie zal de club ook deze keer weer het werk van diverse plaatselijke goede doelenorganisaties ondersteunen, zoals de Voedselbank en de Stichting Fair Chance. Een deel van de opbrengst zal daarnaast worden besteed aan eigen activiteiten van de lions om specifieke groepen in de Krimpense samenleving een plezierige dag te bezorgen. Zoals een lunch met bejaarden, met aansluitend een reis naar een speciaal concert in Den Bosch.

 

Ouderwets prijzenpakket bij Kerstbingo

Dankzij de belangeloze medewerking van talloze winkels en bedrijven in Krimpen aan den IJssel en omgeving boog het podium in De Tuyter ook dit jaar weer bijna door onder het gewicht van de vele prijzen voor de Kerstbingo. De grote zaal van dit ontmoetingscentrum zat vol met zeker honderd zeventig bingospeelsters en ook een enkele mannelijke speler. Zoals altijd waren zij niet alleen afgekomen op de vele mooie prijzen die tijdens de tien spelrondes en bij de afsluitende bingoloterij konden worden gewonnen. Jaarlijks blijken de uiterst gezellige sfeer én het goede doel van de kerstbingo eveneens grote publiekstrekkers te zijn. Want het spreekt veel deelnemers aan dat de netto opbrengst van de bingo ook dit jaar weer in zijn geheel naar de Belbus Krimpen aan den IJssel gaat. Voorzitter Paul in het Veld van de gelijknamige stichting nam aan het slot van de bingoavond dankbaar de cheque van vijfentwintig honderd euro in ontvangst. Hij was onder de indruk van het mooie resultaat. Direct daarna trok notaris Bas Zwaveling het winnende lot bij de bingoloterij en kon een dolgelukkige Maxime Groenendijk uit Krimpen aan den IJssel een prachtige lcd televisie in ontvangst nemen.

 

Lionswerk krijgt steeds meer bekendheid

Huug Luigies is dit jaar voorzitter van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel. Hij toont zich uiteraard verheugd over het mooie financiële resultaat dat zijn club met twee acties in één week heeft weten te bereiken. Tegelijkertijd ziet hij dat het werk van de Lions langzaam maar zeker meer bekendheid krijgt. “Bij beide acties lieten we dit jaar op vier grote banners zien wat onze lionsclub doet aan fondsenwerving en aan fondsenbesteding. Hoe wij ook betrokken zijn bij internationale hulverlening. En hoe de clubleden ten slotte, ook afgezien van bingo- en wijnacties, regelmatig de handen uit de mouwen steken. Zo brengen wij ons motto ‘We Serve’ in praktijk”.

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-12-22%20Banner%20bij%20de%20marktkraam.jpg

banner bij de marktkraam

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-12-22%20Vrolijke%20gezichten%20bij%20de%20wijnaankoop.jpg

vrolijke gezichten bij de wijnverkoop

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-12-22%20Paul%20in%20het%20Veld%20is%20onder%20de%20indruk.jpg

Belbus-voorzitter Paul in het Veld is onder de indruk. Links van hem Edward Struijk van de Lionsclub

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-12-22%20Prijswinnares%20Maxime%20Groenendijk.jpg

Prijswinnares Maxime Groenendijk te midden van haar vriendinnen

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-11-24%20Bingo%20poster.jpg

 

Krimpen aan den IJssel, 24 november 2013

LIONS KERSTBINGO OP DINSDAG 17 DECEMBER

Opbrengst opnieuw voor Belbus Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – De bekende Kerstbingo van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel vindt dit jaar plaats op dinsdagavond 17 december. Plaats van handeling: de grote zaal in De Tuyter. De opbrengst van dit sfeervolle en altijd drukbezochte evenement is al weer voor de negende maal in successie volledig bestemd voor de Stichting Belbus Krimpen aan den IJssel. Pieter van den Berg van de bingocommissie van de lionsclub: “Met zijn allen gaan we voor een nóg beter resultaat dan vorig jaar!”

 

“Kun je je een betere bestemming voorstellen dan de Belbus? Wij niet!”, vervolgt Pieter van den Berg. “Het is een vrijwilligersorganisatie die je in Krimpen aan den IJssel niet graag zou willen missen. Dat zou voor veel Krimpense senioren een groot probleem opleveren.” Maandelijks rijden de chauffeurs en bijrijders met hun bekende gele bussen meer dan tweeduizend ritten om de ruim 450 abonnees van de Belbus te vervoeren naar en van het gezondheidscentrum, de fysiotherapeut, een kaartmiddag of een van de plaatselijke winkelcentra. “In oktober waren het zelfs 2.600 ritten”, aldus Pieter.

 

Medewerking van relaties…

Vanaf deze week benaderen leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel de vele trouwe relaties van de club. Daaronder bevinden zich bedrijven, instellingen en talloze winkeliers. Vrijwel zonder uitzondering tonen zij zich ieder jaar opnieuw bereid om gratis een of meer artikelen ter beschikking te stellen die tijdens de kerstbingo worden ingezet als prijzen bij de spelrondes en bij de befaamde bingoloterij.  Pieter van den Berg: “Er worden op 17 december maar liefst tien spelrondes gespeeld, met per ronde steeds meerdere mooie prijzen en prijzenpakketten. En voor de deelnemers aan de loterij hebben we ook dit jaar weer een fantastische hoofdprijs en vele kleinere prijzen in petto.”

 

 … en van de deelnemers

Behalve de relaties zijn het ook de deelnemers die er met elkaar voor zorgen dat aan het slot van de avond een mooi bedrag kan worden genoemd als resultaat van de kerstbingo. “Ieder jaar hebben we een kleine tweehonderd deelnemers in de zaal zitten”, zegt Pieter. “Zij zijn graag bereid om op die avond meerdere bingoboekjes en lootjes aan te schaffen. Natuurlijk in de hoop op het winnen van mooie prijzen. Maar we horen ieder jaar ook terug dat ze het financiële doel van de kerstbingo, de Belbus, van harte ondersteunen.”

 

Gemeentelijke ondersteuning

Ook de gemeente Krimpen aan den IJssel vindt dat de Lions Kersbingo een activiteit is die bijdraagt aan de verbetering van de sociale samenhang en de leefbaarheid in de gemeente. Daarom heeft de gemeente besloten om vanuit het Fonds Bewonersinitiatieven een financiële bijdrage toe te kennen, waarmee de huur van de grote zaal in De Tuyter en de legeskosten voor de noodzakelijke vergunningen kunnen worden betaald. Pieter van den Berg: “Dat komt dus rechtstreeks ten goede aan de netto opbrengst. En daarmee aan de Belbus in Krimpen aan den IJssel!”

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-11-24%20Belbus%202013%20foto%201.jpghttps://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-11-24%20Belbus%202013%20foto%202.jpghttps://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-11-24%20Belbus%202013%20foto%203.jpg

Chauffeurs en bijrijders van de belbussen helpen hun passagiers bij het in- en uitstappen

 

 

 

 

 

Krimpen aan den IJssel, 15 december 2012

Belbus-voorzitter: “Ik sta versteld!”

LIONS KERSTBINGO BRENGT 2.250 EURO OP

 

Krimpen aan den IJssel – De netto opbrengst van de jaarlijkse Kerstbingo van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel bedroeg dit jaar € 2.250. Bingocommissievoorzitter Pieter van den Berg vindt dit in deze periode van economische malaise een prachtig resultaat. Het bedrag gaat voor de achtste keer in successie volledig naar de Stichting Belbus Krimpen aan den IJssel.

Aan het slot van een lange bingoavond op dinsdag 11 december overhandigde Pieter van den Berg een cheque ter waarde van dit bedrag aan Paul in het Veld, voorzitter van de Stichting Belbus. Paul in het Veld was zeer onder de indruk: “Ik sta versteld van de hoogte van het bedrag. Wij zijn hier buitengewoon blij mee. We gaan het geld inzetten om onze ruim vierhonderdzestig Belbusleden ook in 2013 weer goed te bedienen.” Kort daarvoor had Kelly van Rooijen uit Krimpen aan den IJssel een meubelcheque ter waarde van vijfhonderd euro in ontvangst genomen. Notaris Bastiaan Zwaveling had haar naamstrookje getrokken, waarmee zij de hoofdprijswinnares van de bingoloterij was geworden. Een lachende Kelly: “Onze kaasspeciaalzaak stelt al jaren prijzen voor de bingo beschikbaar. Ik vind het leuk nu ook zelf eens een prijs te winnen.”

Honderdzeventig deelne(e)m(st)ers

Kelly was niet de enige van de honderdzeventig deelneemsters aan de bingo (het publiek bestond ook dit jaar weer voor het overgrote deel uit vrouwen) die ook een of meer loten voor de loterij had gekocht. En de meesten van hen gingen ook niet met lege handen naar huis. Mede dankzij hoofdsponsor Lekkerland was er behalve voor de diverse bingorondes ook een groot aantal geschenken voor deze loterij beschikbaar. Pieter van den Berg is erkentelijk voor de medewerking die de lionsclub ook dit jaar weer van haar relaties ondervond bij het verzamelen van de bingoprijzen, waarvan er vele een behoorlijke waarde hadden. “Onder leiding van onze bingomasters Bob en Bert Govers worden er gedurende de avond tien spelrondes gespeeld. Iedere ronde kent een eerste, een tweede en een derde prijs. En daarnaast worden er tussendoor nog allerlei extra prijzen uitgedeeld. Dan heb je bij elkaar aardig wat grote en kleinere prijzen nodig.”

 

Eenmalig op dinsdagavond

Dat de opkomst in de grote zaal van De Tuyter iets lager lag dan vorig jaar, toen er tweehonderd mensen meespeelden, komt mogelijk doordat de avond deze keer op dinsdag moest plaatsvinden in plaats van op de gebruikelijke woensdag. Pieter van den Berg: “Maar we kunnen vaststellen dat er dit jaar per deelnemer minstens evenveel aan bingoboekjes en lootjes is besteed als vorig jaar. Dus we zijn onze gasten al net zo erkentelijk als onze sponsors! En volgend jaar houden we de bingo zeker weer op woensdagavond!”

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2012-12-11%20Concentratie%20in%20de%20zaal.jpg

Concentratie in de zaal