Kunstprijs 2013 La Lecq, thema '13'

De kunstenaars vereniging Krimpener Kunstwaard, kortweg KKW, is een vereniging voor professionele en amateurkunstenaars in de Krimpenerwaard. De vereniging wil de Krimpenerwaard, haar kunstenaars en hun kunst bekend maken onder een grotere groep geïnteresseerden. Eén van haar activiteiten is het organiseren van een jaarlijkse kunstprijs. De jaarlijkse kunstprijs heeft als titel 'Kunstprijs La Lecq'.  

Kunstprijs La Lecq, de beeldende kunstprijs, geïnitieerd door de Krimpener Kunstwaard, wordt in 2013 financieel mogelijk gemaakt door Lionsclub Krimpen aan de IJssel.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/Vaantje171252.jpg
 

THEMA dit jaar is 'dertien' of '13'

Prijswinnaars:

Publieksprijs: Ernst Klip uit Lekkerkerk met fotoserie van Meisjes van Dertien.

Amateurprijs winnaar: Olaf de Bruijn uit Rotterdam met abstract drieluik 'Apollo 13'

Professional prijswinnaar: Jaap van den Berg uit Bergambacht met zwartwit foto 13.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-10%20kunstprijs%20le%20Lecq%202013.jpg

Winnend werk van Jaap van den Berg

Prijswinnaars Klip - van den Berg - De Bruijn. En rechts voorzitter v.d. Lions, de heer Luigies.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-10%20Prijswinnaars%20La%20Lecq%202013.JPG

De werken zijn nog te zien in Exporuimte de Zaag, De Zaag 55, 2931 LD Krimpen aan de Lek. Routebeschrijving Expositieruimte

Kunstenaars vereniging KrimpenerKunstwaard werft de deelnemers, huurt de expositieruimte en zorgt voor alle andere faciliteiten. De deelnemers betalen inschrijfgeld voor de organisatiekosten en de publieksprijs en Lions betaalt de juryprijzen. Dit evenement wordt zonder winst georganiseerd. Alle werkzaamheden vanaf de inname, feestavonden, expositiedagen en ophalen worden door vrijwilligers, vooral de deelnemers zelf, uitgevoerd.