Krimpen aan den IJssel, 8 februari 2015

LIONS HELPEN KRIMPENSE JEUGDNATUURWACHT

Handen uit de mouwen voor de natuur

Krimpen aan den IJssel – Op twee achtereenvolgende zaterdagen hebben leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel de plaatselijke Jeugdnatuurwacht geholpen met het beter begaanbaar maken van de paden op het Roesteiland, de thuisbasis van de jeugdnatuurwachters.

Het is een goede gewoonte geworden. Met enige regelmaat schiet de Lionsclub Krimpen aan den IJssel de Jeugdnatuurwacht Krimpen aan den IJssel te hulp bij noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden. Zo zorgden op zaterdag 31 januari en op zaterdag 1 februari telkens zeven leden van de serviceclub voor het verkruien van houtsnippers naar het Roesteiland en het verspreiden ervan over de paden in dit drassige gebied. Op beide zaterdagen hielpen de jeugdnatuurwachters zelf uiteraard hard mee. Zij hadden onder meer tot taak om de kruiwagens vol te scheppen vanaf de grote berg houtsnippers op de naastgelegen parkeerplaats. De tweede zaterdag werd tevens besteed aan het nodige snoeiwerk en het versnipperen van takken.

Erwtensoep en worst

Na afloop van de werkzaamheden werden alle grote en kleine werkers in en voor de natuur getrakteerd op erwtensoep met broodjes worst. René van Walsum van de organiserende Lionscommissie zegt: “Het is een van de manieren waarop we het internationale Lions motto ‘We serve’ in de praktijk brengen. Zo hielpen we eind vorig jaar ook al de Vrienden van het Zwaneneiland met onderhoudswerkzaamheden van dit natuurgebiedje in Krimpen aan den IJssel.”

 

 

 

 

 

 https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-02-08%20Volscheppen%20kruiwagens%20(1).jpg

Jeugdnatuurwachters scheppen de kruiwagens vol

 

 https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2015-02-08%20Koffie%20voor%20de%20lions.jpg

Koffie voor de leden van de serviceclub

 

  

Krimpen aan den IJssel, 2 december 2014

In het kader van het motto ‘We Serve’ van de wereldwijde Lions organisatie steken ook leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel regelmatig de handen uit de mouwen. Vaak voeren zij dan onderhoudswerkzaamheden uit voor plaatselijke vrijwilligersorganisaties, die wat extra hulp zo nu en dan goed kunnen gebruiken. Zo schoot de Lionsclub op zaterdag 29 november 2014 de ‘Vrienden van het Zwaneneiland’ te hulp. Onder leiding van voorzitter Jos de Nood van de Vrienden hielpen negen leden van de Lionsclub met het afvoeren van maaisel langs de slootkanten van dit natuurpareltje midden in Krimpen aan den IJssel. Als dank boden de Vrienden aan de Lionsclub een ‘herinneringsbordje’ aan dat vervolgens aan een van de wilgen in het gebied werd bevestigd.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-12-02%20Bordje%20Zwaneneiland.jpg

 

 

 

1 februari 2014

Vijftien kuub houtsnippers verspreid

Lionsclub en Jeugdnatuurwacht Krimpen aan den IJssel weer samen aan de slag

Krimpen aan den IJssel – Op zaterdag 1 februari vond de eerste ‘handen-uit-de-mouwen-activiteit’ van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel in 2014 plaats. Samen met tien jeugdige leden en drie leiders van de plaatselijke Jeugdnatuurwacht verkruiden zestien leden van deze serviceclub in totaal vijftien kubieke meters houtsnippers.

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-02-01%20Snippers%20kruien%20met%20de%20JNW_1.jpg

 

Het Roesteiland in Krimpen aan den IJssel is de buitenlocatie van de plaatselijke Jeugdnatuurwacht. Een typisch stukje polderlandschap dat bestaat uit een paar stroken weiland, gescheiden door sloten en houtwallen. Bij tijd en wijle is het nodig de paden in dit gebied te verstevigen en op te hogen. Het meest natuurlijk is om dat met houtsnippers te doen. En voor zo’n klus kan de Jeugdnatuurwacht de hulp van de lionsclub goed gebruiken. In één ochtend was het werk gedaan en waren de vijftien kuub houtsnippers verkruid naar het eiland en verspreid over de paden. Toen lag Roesteiland er weer prima bij. En na de gedane arbeid was er erwtensoep met broodjes voor alle grote en kleine werkers.

 

 

 

 

10 november 2013

ZWANENEILAND WINTERKLAAR

Lionsclub Krimpen aan den IJssel steekt handen uit de mouwen

Een aantal malen per jaar steken leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel letterlijk de handen uit de mouwen om bevriende organisaties in de Krimpenerwaard te helpen bij noodzakelijke werkzaamheden. Voorbeelden zijn natuuronderhoud bij Het Zuid-Hollands Landschap, nestkastjes maken voor de Jeugnatuurwacht Krimpen aan den IJssel en personenvervoer voor de Stichting Fair Chance. Deze keer waren de Vrienden van het Zwaneneiland weer aan de beurt.

Het Zwaneneiland is een natuurpareltje midden in Krimpen aan den IJssel, gelegen in de hoek van de Vijverlaan en de Zwanenlaan. Het onderhoud gebeurt ten dele door de Vrienden van het Zwaneneiland. Deze groep betrokken Krimpenaren kan wat extra mankracht zo nu en dan goed gebruiken. Onder aanvoering van voorzitter Jos de Nood van de Vrienden trokken op zaterdag 9 november zeven Lions het terrein in, voorzien van harken, rieken, kruiwagens en grote ‘draagbaren’. Hun doel: het eerder die week door de gemeente gemaaide gras van de slootkanten verwijderen en transporteren naar grote grashopen. Er werd weer stevig doorgewerkt, zodat het werk er kort na het middaguur al weer op zat. Jos de Nood: “Het Zwaneneiland is weer zo goed als winterklaar. Fijn dat de Lions ons hiermee willen helpen.”

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-11-11%20Aan%20het%20werk%20langs%20de%20slootkant.jpg

Aan het werk langs de slootkant

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-11-11%20Gras%20verzamelen%20op%20grote%20hopen.jpg

Gras verzamelen op grote hopen

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-11-11%20Zeven%20lions%20met%20hun%20gereedschap.jpg

Zeven Lions met hun gereedschap

 

 

 

28 December 2012 

OPHANGEN VAN DE VOGELKASTJES

Leden van onze Lionsclub hebben samen met enkele leiders van de plaatselijke Jeugdnatuurwacht nog net voor de jaarwisseling een klus afgemaakt. Op vrijdag 28 december hebben zij zevenentwintig nestkastjes een plaats gegeven in het jonge bos van het recreatiegebied Krimpenerhout. De kastjes waren eerder dit jaar door een aantal Lions in elkaar gezet en geschilderd. Het is de bedoeling dat de jeugdnatuurwachters jaarlijks in het voorjaar het broedresultaat gaan controleren en de kastjes na afloop van het broedseizoen schoonmaken.