Krimpen aan den IJssel, 24 juli 2016

Feestmiddag voor de Zwaluwhof

Het vergaderseizoen mag dan in juni zijn afgesloten, dat betekent niet dat de leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel hun activiteiten voor de samenleving in de zomermaanden ook stilleggen. Op zaterdag 23 juli werden bewoners van het gezinsvervangend tehuis Zwaluwhof getrakteerd op een feestelijke middag op het terrein van het Streekmuseum Krimpenerwaard.

 

Langjarige traditie

Gerard Steenvoorden van de Lionscommissie die op 23 juli de traditionele ‘Zwaluwhofmiddag’ verzorgde, is al even positief over het verloop van dit feestje. Hij vertelt: “Het was al weer de zestiende keer dat we dit evenement organiseerden voor bewoners van dit gezinsvervangend tehuis in Krimpen aan den IJssel. En dankzij het prachtige weer kon het hele programma zich deze keer volledig buiten afspelen, op het centrale plein van het streekmuseum.” Om één uur ’s middags werden de vierentwintig gasten en hun begeleidsters door een aantal Lions-chauffeurs naar het museum gebracht. In totaal zorgden tien leden van de serviceclub voor het vervoer, voor het grillen van de hamburgers en de satés en voor het bedienen van hun gasten. Naast de uitgebreide barbecuemaaltijd met ijs toe vormen de optredens van zangeres Linda Maarseveen al meerdere jaren het hoogtepunt van de middag. Met de bekende en goed in het gehoor liggende liedjes en met haar heldere stem weet zij de gasten keer op keer aan het meezingen en het dansen te krijgen. De middag werd afgesloten met een vrolijke polonaise en uiteraard met het poseren voor de traditionele groepsfoto.

 https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2016-07%20zwaluw%20Polonaise%20met%20zangeres%20Linda.jpg

Polonaise met zangeres Linda aan het slot van de Zwaluwhofmiddag

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2016-07%20zwaluw%20Groepsfoto.jpg

De traditionele groepsfoto

 

 

6 juli 2014

LIONS ZWALUWHOFDAG OPNIEUW GROOT SUCCES 

Zang-, dans- en eetfestijn voor bewoners gezinsvervangend tehuis

 

Krimpen aan den IJssel - Op zaterdag 5 juli organiseerde de Lionsclub Krimpen aan den IJssel  voor de veertiende keer in successie een ontspannen feestmiddag voor bewoners van het plaatselijke gezinsvervangend tehuis De Zwaluwhof. Zangeres Linda Maarseveen bracht een medley van Nederlandse en buitenlandse liedjes ten gehore. En leden van de lionsclub verzorgden net als vorige jaren een uitgebreide barbecuemaaltijd voor hun gasten. Met ijs met slagroom toe. 

De Lionsclub Krimpen aan den IJssel en gezinsvervangend tehuis De Zwaluwhof houden samen al jaren een traditie in ere: aan het begin van de zomer een gezellige middag voor enkele tientallen bewoners van het tehuis in de grote schuur van het Streekmuseum Crimpenerhof. Vaste ingrediënten in het programma zijn een chique ‘haal- en brengservice’ door een aantal clubleden naar en van het feestterrein, een spetterend optreden van zangeres Linda Maarseveen, een uitgebreide barbecuemaaltijd ‘met alles d’rop en d’ran’ en tot slot het gezamenlijk poseren voor de traditionele groepsfoto.

 

Muzikaal festijn 

Zangeres Linda Maarseveen is al lang geen onbekende meer voor de geestelijk en soms ook lichamelijk gehandicapte bewoners van De Zwaluwhof. In het verleden werden de gasten en hun begeleiders tijdens de Zwaluwhofdagen getrakteerd op een vrolijke filmvertoning. Maar sinds daar het optreden van Linda voor in de plaats is gekomen, is deze feestmiddag een stuk actiever geworden. En ook op zaterdagmiddag 5 juli duurde het weer niet lang of meerdere gasten zongen naar hartenlust met Linda mee of dansten tussen de tafels op de vele bekende liedjes en melodieën die de zangeres samen met haar vaste begeleider ten gehore bracht.

 

Onbeperkt hamburgers en saté

En ondertussen zorgden leden van de lionsclub ervoor dat het hun meer dan dertig gasten ook in culinair opzicht aan niets ontbrak. In hoog tempo werden door de vaste koks Hans Hoogelander en Peter Kleinekoort eerst de hamburgers gegrild, direct gevolgd door tientallen stokjes kipsaté. Acht andere clubleden en de partner van een van hen maakten de borden op en zorgden ervoor dat de Zwaluwhof-bewoners snel aan de maaltijd konden beginnen. De traditie wil ook dat alle gasten net zoveel hamburgers of saté’s kunnen eten als zij willen. En dan is er ter afsluiting voor iedereen altijd nog een bordje met vanille- en aardbeienijs, met slagroom en een horentje. Na het maken van de bekende groepsfoto werden de gasten en hun begeleidsters net zo chique thuis gebracht als zij eerder waren opgehaald. En gasten én gastheren waren het er bij het afscheid al snel over eens: dat doen we volgend jaar weer!  

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-07-06%20Saté%20op%20de%20bbq.jpg

Saté op de barbecue

 

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-07-06%20Zangeres%20Linda%20en%20een%20gast.jpg

Samen zingen: zangeres Linda en een van de gasten

 

 

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-07-06%20IJs%20met%20slagroom.jpg

IJs met slagroom zoveel men maar wil

 

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2014-07-06%20Volgend%20jaar%20weer!.jpg

De groepsfoto: volgend jaar weer!

 

 

 

21 juli 2013 

Zonnig zang- en eetfestijn voor bewoners Zwaluwhof

Krimpen aan den IJssel – Op zaterdag 20 juli werden bewoners van gezinsvervangend tehuis De Zwaluwhof weer getrakteerd op een ontspannen zang-, dans-, en eetmiddag in Streekmuseum Crimpenerhof. Zangeres Linda Maarseveen bracht een medley van Nederlands en buitenlands repertoire ten gehore. Meerdere bewoners zongen en dansten enthousiast met haar mee. En leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel verzorgden net als vorige jaren en uitgebreide barbecuemaaltijd voor hun gasten.

 https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-07-21%20Zwaluwhofdag%20-%20de%20lionsgastheren.jpg

De negen gastheren van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel

 

De leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel zijn niet bijgelovig. Dit jaar zou het de dertiende keer in successie worden dat zij een gezellige middag voor geestelijk en soms ook lichamelijk gehandicapte bewoners van tehuis De Zwaluwhof organiseerden. En ook De Zwaluwhof zag geen reden om dit jaar verstek de uitnodiging af te slaan. In tegendeel, zelden was de groep gasten zo groot als dit jaar. Maar liefst tweeëndertig bewoners en begeleidsters stonden op zaterdag 20 juli om klokslag één uur klaar om door leden van de Krimpense serviceclub te worden opgehaald voor een korte rit naar het streekmuseum. Andere Lions hadden daar intussen alles in gereedheid gebracht om hun gasten een paar plezierige uren te bezorgen.

 

Zingen en dansen met Linda Maarseveen

Net als vorige jaren verzorgde zangeres Linda Maarseveen in de grote schuur van het streekmuseum een spetterend optreden. Zij weet als geen ander haar publiek in de goede stemming te brengen en het duurde dan ook niet lang of meerdere gasten zongen enthousiast met haar mee of dansten met elkaar op de ‘dansvloer’, die daarvoor tussen de tafels was vrijgelaten. Haar optreden duurde bijna zonder pauzes van twee tot vijf uur.

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-07-21%20Zwaluwhofdag%20-%20versterking%20vanuit%20publiek.jpg

Zangeres Linda Maarseveen krijgt muzikale versterking uit het publiek

 

Barbecuefestijn

Maar liefst negen leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel en nog eens twee partners waren beschikbaar om de middag tot een succes te maken. En dat werd het, niet alleen door het optreden van Linda Maarseveen, maar ook door de uitgebreide barbecuemaaltijd die de gasten vanaf een uur of half vier geserveerd kregen. Een driegangen maaltijd, die begon met broodjes hamburger ‘met alles erop en eraan’. Daarna was er kipsaté met stokbrood en pindasaus en de maaltijd werd afgesloten met twee soorten ijs met slagroom.

 

Groepsfoto

Voordat de gasten om vijf uur weer naar huis werden gebracht, verzamelde het gezelschap zich op het grasveld op het museumterrein voor de traditionele groepsfoto.

Aart Brandt en Peter van Dijk zijn de trekkers van de commissie die binnen de Lionsclub het gehele jaar door diverse zogenoemde ‘we serve’-activiteiten organiseert. Zij blikken tevreden terug. “Een mooi begin van ons zomerprogramma. In de komende maanden organiseren we als club nog meer uitjes, dan weer voor andere plaats- en streekgenoten die wel eens een extra verzetje kunnen gebruiken.”

 https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2013-07-21%20Zwaluwhofdag%20-%20De%20groepsfoto.jpg

De traditionele groepsfoto: “Volgend jaar weer!”

 

 

8 juli 2012

TWAALFDE LIONSMIDDAG VOOR ZWALUWHOF

Zingen en dansen met zangeres Linda Maarseveen

Krimpen aan den IJssel – Op zaterdag 7 juli verzorgde zangeres Linda Maarseveen in het Streekmuseum Crimpenerhof samen met haar muzikale partner Teun weer een spetterend optreden voor een dertigtal bewoners van De Zwaluwhof in Krimpen aan den IJssel. Ondertussen troffen leden van de organiserende Lionsclub Krimpen aan den IJssel voorbereidingen voor een uitgebreide barbecuemaaltijd voor hun gasten.

 

Voor de mannen van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel is het al twaalf jaar lang een vast onderdeel van hun jaarprogramma. In het kader van haar zogenaamde ‘We Serve’-activiteiten organiseert de club aan het begin van de zomer een feestelijke middag voor bewoners van gezinsvervangend tehuis De Zwaluwhof en hun begeleidsters. Daarvoor wordt de grote schuur van het streekmuseum afgehuurd, worden alle ingrediënten voor een uitgebreide barbecue ingekocht en wordt voor een onderhoudend middagprogramma gezorgd. De laatste jaren kunnen de lions daarvoor een beroep doen op Linda Maarseveen en haar zangpartner Teun, ook wel bekend onder hun artiestennaam Lindsay & Brown. De kosten van dit evenement worden betaald uit een deel van de opbrengst van de wijnactie, die de lionsclub eveneens jaarlijks organiseert.

 

Op zaterdagmiddag 7 juli werden de ruim dertig Zwaluwhof-bewoners om twee uur door een aantal clubleden opgehaald en met de auto naar het streekmuseum gebracht. Daar hadden enkele andere lions toen al de zaal klaargemaakt. Na een kop koffie startte het optreden van Linda en Teun, dat bijna onafgebroken tot half vijf voortduurde. En al kort na het begin kreeg het zangduo muzikale versterking van enkele bewoners, van wie sommigen daarvoor hun eigen muziekinstrument hadden meegenomen. En niet veel later werd er door anderen al meegedanst en meegezongen.

 

Vanaf een uur of drie werden de gasten getrakteerd op een voortreffelijke barbecuemaaltijd. Eerst broodjes hamburger ‘met alles erop en eraan’. Daarna kipsaté met stokbrood en pindasaus. En als toetje nog twee soorten ijs met slagroom en een wafel. Na het poseren voor de traditionele groepsfoto werden de gasten weer netjes thuisgebracht. Commissievoorzitter Aart Brandt van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel blikt tevreden terug op een geslaagde en zonnige middag: “Een mooi begin van onze zomeractiviteiten. In de komende maanden hopen we als club ook nog iets te kunnen doen voor andere plaats- en streekgenoten die wel eens een extra verzetje kunnen gebruiken.”

 

Bij de foto’s:

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2012-07%20Zwaluwhof%20DSC_1431.JPG

Muzikale versterking voor Linda en Teun

 

 

https://www.lions.nl/pics/clubs/228/2012-07%20Zwaluwhof%20DSC_1444.JPG

Genieten van een broodje hamburger